طریقه ی کار زنبور به این صورت است که وقتی کیسه های شهد خود را پر کرد ان موقع است که عسل به کندو باز می گردد.

او شهد به یکی از زنبورهای داخل کندو تحویل می دهد و سپس دهان به دهان از زنبوری به زنبور دیگر منتقل می شود این کار را تا زمانی انجام می دهد که میزان رطوبت آن از حدود ۷۰٪ به ۲۰٪ کاهش یابد.
و به این ترتیب است که در کارخانه عسل شهد به عسل تبدیل می شود.
ش بعضی اوقات شهد بلافاصله در سلول های لانه زنبوری قبل از کار دهان به دهان ذخیره می شود زیرا مقداری از آن در اثر دمای ۳۲.۵ درجه سانتی گراد در داخل کندو تبخیر می شود.